Saxo Bankin tietosuojakäytännöt

Saxo Bank A/S ("Saxo Bank") ja/tai sen osakkuus- ja tytäryhtiöt ("Saxo Bank Group", "me", "meidän", "meitä", "meille") toteavat, että asiakkaiden tietosuoja internetissä on meille ensiarvoisen tärkeää. Liiketoimintamme menestys riippuu siitä, miten hyvin pystymme säilyttämään asiakkaiden luottamuksen meitä kohtaan. Keräämme liiketoiminnassamme tietoa tuotteidemme ja palvelujemme käyttäjistä. Seuraavassa kerromme, mitä tietoa keräämme ja miksi, ja miten voit tarvittaessa korjata tai muokata asiakastietojasi.

Huomaathan, että nämä käytännöt koskevat vain Saxo Bank Groupin yksiköiden hallinnoimia sivustoja, eivät muiden organisaatioiden tai henkilöiden sivustoja, joiden bannereita tai linkkejä löydät sivustoiltamme.

 
Kerättävät tiedot

Kun rekisteröidyt Saxo Bank Groupiin kuuluvan yksikön Demo- tai Live Trading -tilin käyttäjäksi, sinusta tallennetaan seuraavia tietoja hallinnollisiin, juridisiin tai palveluihin liittyviin tarkoituksiin:

  • henkilötiedot, kuten nimi, osoite, henkilökohtainen rekisteröintinumero, sähköpostiosoite jne. ("Henkilötiedot") 
  • taloudelliset tiedot ("Taloudelliset tiedot") luottoarviointia varten 
  • tietoa internet-käyttötavoistasi sekä IP-osoitteet.
Tietosi tallennetaan ja pidetään salassa henkilötietojen suojaamista ja käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti. Tällä tarkoitetaan sen paikan lainsäädäntöä, missä asiakkuuttasi hoitava Saxo Bank Groupin yksikkö sijaitsee. Katso myös kohta "Henkilötietojen luovutus" jäljempänä.

Evästeiden käyttö

Saxo Bank Group käyttää evästeitä kerätäkseen tietoa. Eväste on pieni tiedosto, jonka internet-sivusto tallentaa tietokoneesi kovalevylle. Eväste kerää tietoa silloin, kun käytät sivustoa.

Evästeet parantavat käyttökokemustasi esimerkiksi muistamalla salasanasi ja tapasi käyttää internetiä. Näin pystyt käyttämään esimerkiksi "vain jäsenille" tarkoitettuja sivustoja ilman uudelleenrekisteröitymistä.

Lisäksi evästeitä käytetään mittaamaan sivuston käyttömääriä ja tekemään parannuksia ja päivityksiä sen mukaan, mitkä osiot ovat suosittuja ja mitkä eivät.

Emme käytä evästeitä sellaisen tiedon keräämiseen, jota ei ole alun perin määritelty evästeeseen.

Emme käytä evästeillä kerättyä tietoa suoramarkkinointi- tai myynninedistämistarkoituksiin ilman asiakkaan lupaa.

 
Saxo Bank Groupin keräämän tiedon käyttö

Saxo Bank Group käyttää sekä henkilökohtaista että koostettua tietoa eri tarkoituksiin.

Tietoa käytetään

  • internet-sivuston sisällön parantamiseen 
  • sivuston sisällön ja/tai ulkoasun käyttäjäkohtaiseen räätälöintiin 
  • sivuston päivityksistä ilmoittamiseen käyttäjille 
  • uutiskirjeiden ja muun tiedon lähettämiseen muista aiheista, joiden uskomme kiinnostavan asiakasta. Lähetämme näitä tietoja vain jos olet ilmoittanut haluavasi vastaanottaa niitä. Ellet halua tällaista tietoa, ilmoita siitä meille, niin noudatamme toivettasi.

Keräämme Henkilötietoja, kun asiakkaat rekisteröityvät palvelujemme käyttäjiksi tai hakevat käyttäjätiliä sivustomme kautta. Keräämme vain sellaisia Henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä liiketoimintamme hoitamiseksi ja laadukkaiden palvelujen tarjoamiseksi.

Internetin käyttötapoihin liittyen keräämme tietoa esimerkiksi sivustoista, joille käyttäjämme kirjautuvat tai joita he käyttävät, sekä sivuillemme kirjautujien päivittäisistä määristä. Tätä tietoa käytetään vain koostettuna siten, että yksittäiset käyttäjät eivät ole tunnistettavissa.

Keräämämme tiedon avulla voimme tiedottaa myös uusista tuotteista ja palveluista, jotka ovat tarjolla tai suunnitteilla, sekä teknisistä asioista, asiakastyytyväisyyskyselyistä, asiakastilien päivityksistä ja muista asioista.

Saxo Bank Group voi käyttää asiakkaiden sähköpostiosoitteita konsernin tuotteisiin ja palveluihin liittyvissä asioissa (esimerkiksi markkinointikampanjoissa). Jos et halua tällaista markkinointimateriaalia, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen MTSupport@SaxoBank.com.

Henkilötietojen luovuttaminen

Saxo Bank Groupin johtajilla, toimihenkilöillä ja työntekijöillä on lakisääteinen velvollisuus huolehtia henkilötietojesi luottamuksellisuudesta, eivätkä he saa luovuttaa tai käyttää tietojasi ilman asianmukaisia laillisia perusteita.

Kaikki Saxo Bank Groupille annetut henkilötiedot ovat luottamuksellisia. Yhtiö luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille, kuten hallinto- tai oikeusviranomaisille, ainoastaan lain näin vaatiessa tai jos olet antanut kirjallisen luvan tietojesi luovuttamiseen. Voit evätä suostumuksesi tai muuttaa sitä milloin tahansa.

Edellä mainitun estämättä Saxo Bank Group saa luovuttaa seuraavat tiedot:

  • Yleiset asiakastiedot, kuten nimen, osoitteen ja henkilökohtaisen rekisteröintinumeron, saa luovuttaa yrityksille, jotka hoitavat hallinnollisia tehtäviä Saxo Bank Groupin puolesta. 
  • Tietojen luottamuksellisuus huomioiden yritysasiakkaiden yleisiä asiakastietoja saa luovuttaa rahoituslaitoksille markkinointi- ja neuvontapalveluja varten.

Henkilötietojen tarkistaminen

Tanskan henkilötietolain mukaisesti Saxo Bank Groupin asiakkailla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja Saxo Bank Group on heistä rekisteröinyt. Saxo Bank voi veloittaa asiakkaalta Tanskan oikeusministeriön vahvistaman maksun tällaisen tiedon toimittamisesta kirjallisena.

Mikäli tallentamamme tieto osoittautuu virheelliseksi tai vanhentuneeksi, korjaamme sen välittömästi saatuamme asiakkaalta korjauspyynnön.

 
Saxo Bank Groupin asiakastietojen korjaaminen

Voit muuttaa asiakastietojasi myös oma-aloitteisesti "Muokkaa profiiliasi" ("Edit Your Profile") -sivun kautta, jonka löydät "Käyttäjävalikon" ("Member Menu") päävalikosta. Annamme mielellämme lisätietoa. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen servicecenter@saxoworld.com tai puhelimitse numeroon +45 39 77 40 00.